Desavanja

Odigrano šesto kolo Carlsberg snooker lige "Best of the Best" u Sarajevu

"Mario Željo Milošević ispisao historiju lige sa najvećim trocifrenim brejkom!"

Proteklog vikenda nastavljeno je šesto kolo Carlsberg snooker lige „Best of the best“ a posljednje kolo najbrojnije divizije donijelo je i historijski trenutak.  


Da će i ovo kolo biti veoma uspješno za sedmostrukog prvaka lige, Maria-Želju Miloševića, nagovijestili su i prvi mečevi u kojima je veoma dominantno savladao svoje protivnike maksimalnim rezultatom 3-0. Sigurnom igrom se plasirao u polufinale šestog kola a na tome putu i ispisao historiju lige napravivši drugi ikada, a ujedno i najveći trocifreni brejk u ligi od 130 poena. Polufinalni meč protiv Mahira Bečića je bio prvi pravi ispit za Miloševića, a dug i neizvjestan meč ipak odlazi na stranu višestrukog prvaka koji se pobjedom od 3-2 plasirao u svoje čak peto finale ove sezone.


Protivnik u finalu mu je bio Rijad Šišić koji je u posljednjem kolu tražio priliku za što bolji konačni plasman. Pobjede protiv Amara Kapetanovića, Farisa Vučkića i u polufinalu protiv trećeplasiranog iz prethodne sezone, Adela Kalabušića, dovele su Šišića do prvog finala ove sezone. 


Ipak, finalni meč je pokazao trenutni omjer snaga i od samog starta je išao u jednom pravcu. Mario-Željo Milošević nije dozvolio ni u jednom momentu da ga protivnik ugrozi, niti da dođe u priliku da osvoji frejm. Konačni rezultat od 3-0 za nešto manje od sat vremena igre donosi Miloševiću osvajanje šestog kola i prvu poziciju u konačnom poretku u diviziji Sarajevo. 

Šesto kolo Carlsberg snooker lige „Best of the best“ će biti kompletirano narednog vikenda mečevima u divizijama Kiseljak i Tuzla, a sve informacije u vezi lige možete pronaći na www.snooker.org.ba kao i na Facebook i Instagram stranicama Snooker organizacije BiH.