Desavanja

U snooker klubu UNION JACK u Sarajevu igra se finalno kolo Mastersa PAN SNOOKER LIGE BIH za sezonu 2015/16

PAN Snooker LOGO MASTERS.jpg

"U nedjelju, 29.05. šesnaest najboljih igrača igraće mečeve za titulu državnog prvaka."

Mečevi će se igrati od 9:00h na 4 snooker stola, a finalni meč za državnog prvaka očekuje se u 21:00h, nakon čega će biti upriličena i svečana dodjela priznanja.

Titula državnog prvaka pripašće najboljem snooker igraču od ukupno 16 snooker majstora koji su izborili svoj plasman u PAN snooker Mastersu igravši ukupno 6 kola PAN snooker lige u kojoj je učestvovao do sada najveći broj igrača u BiH, ukupno 88 snooker igrača iz klubova iz Tuzle, Kiseljaka, Bugojna i Sarajeva.

Najbolje plasiranim igračima i državnom prvaku priznanja će uručiti predstavnici Snooker organizacije BiH kao i predstavnici sponzora PAN, koji su dali nesebičnu podršku cijelom projektu i obezbijedili nagradni fond, do sada najveći u državi u ovoj sportskoj disciplini. Svi ljubitelji ovog sve popularnijeg sporta dobrodošli su u snooker klub UNION JACK na Trgu Heroja 32 u Sarajevu da bodre majstore ovog sporta u našoj zemlji.

Više informacija o snookeru u BiH, klubovima i takmičenjima pogledajte na zvaničnoj stranici Snooker organizacije BiH www.snooker.org.ba.