Desavanja

Edin Kovačević osvajač četvrtog kola „Best of the Best“ u Tuzli

"Proteklog vikenda u prostorijama SK CLICK i Billy Blues u Tuzli odigrano je četvrto kolo „Best of the Best“ Carlsberg Snooker Lige."

Najviše uspjeha imao je član SK CLICK Edin Kovačević, koji je u finalu savladao sjajnog Mirnesa Mujića, člana SK Billy Blues rezultatom 3:2. Kovačević je do finala došao pobjedom protiv Demirela Pirića istim rezultatom, dok je na drugoj strani Mirnes Mujić ubjedljivom pobjedom od 3:0 protiv Edina Omerovića sebi osigurao put do finala. Situacija u samom vrhu tabele nakon odigranog četvrtog kola nije se značajno promijenila pa je tako Edin Kovačević sa ukupno 1600 bodova na prvom mjestu, a slijede ga Mirnes Mujić sa 1170 bodova i Demirel Pirić sa 1020 bodova. Carlsbeg snooker liga Best of the Best igraće se još u dva kola nakon čega će najbolje plasirani igrači učestvovati u finalnom Mastersu turnira. 

Za više informacija o takmičenjima posjetite oficijelnu web stranicu Snooker Organizacije BiH http://www.snooker.org.ba/, kao i FB stranicu Snooker Organizacija BiH i FB stranice klubova.