Desavanja

Faris Vučkić osvajač PAN Sarajevo Snooker Opena

"Proteklog vikenda u klubu Union Jack Sarajevo održan je “PAN Sarajevo Snooker Open”, u kojem su učestvovala 32 snooker igrača iz BiH. Posjetioci kluba gledali su izvanrednu snooker igru na ukupno 4 snooker stola za kojima se igralo za pobjedu u 5 odigranih frejmova po meču. Oni koji nisu bili na licu mjesta mogli su pratiti rezultate turnira putem linka na FB stranici kluba Union Jack Sarajevo."

Polufinalne mečeve odigrali su Arifagić Dino protiv Katanić Murisa i Zlatan Fuka protiv Vučkić Farisa. Vučkić i Arifagić odličnom igrom plasirali su se u finale u kojem je Vučkić savladao protivnika sa rezultatom 3:0. U meču za treće mjesto plasirao se Zlatan Fuka, dok je četvrto mjesto osvojio Katanić Muris.

Nagradni fond turnira, do sada najveći u BiH zahvaljujući sponzoru PAN, iznosio je 1.000 KM, a tri prvoplasirana igrača za svoju igru nagrađena su medaljama i peharima.

“Zavidan nivo igre pokazan od strane igrača dokazuje da se snooker nevjerovatnom brzinom razvija u BiH i da ćemo u budućnosti sigurno imati sve više i više sjajnih igrača. Naša misija je da im obezbijedimo idealne uslove za igru kako bi svakodnevno napredovali. Ovaj turnir samo je jedan od pokazatelja da će snooker sport imati sjajnu budućnost u BiH.”, izjavio je Zijad Redžić, predsjednik Snooker Organizacije BiH, koja stoji iza “PAN Sarajevo Snooker Opena”.