Desavanja

Faris Vučkić pobjednik prvog kola Carlsberg Snooker lige BiH u Sarajevu

"Proteklog vikenda u snooker klubu Union Jack Sarajevo odigrano je I kolo Carlsberg snooker lige BiH. Ukupno 32 igrača odmjerila su svoje snage u sklopu dosad najveće snooker lige u BiH i najmnogobrojnije u Istočnoj Evropi."

Za dva dana odigrano 30 mečeva, na 4 snooker stola i na 3 dobijena famea uz odličnu atmosferu koja se prenosila i putem društvenih mreža te oficijelne FB stranice Snooker Organiacija BiH.

Hiljade ljudi gledalo je mečeve online te interaktivno sudjelovalo u mečevima što je na kraju rezultiralo ogromnim publicitetom i samo dokazalo kako je ovaj sport sve popularniji i na našim prostorima.

Sjajna igra te igračka kvaliteta dovela je do finala očekivane favorite takmičenja Farisa Vučkića i Marija Želju Miloševića, koji su u polufinalnim mečevima savladali izvrsne igrače Mauamera Mališevića i Adela Kalabušića.

U krajnje neizvjesnom finalnom meču između Farisa Vučkića i Marija Želje Miloševića u odlucujućem frameu ipak je bio bolji Faris Vučkić, koji je napravio i najveći turnirski break od 64 poena!

Naredno kolo Carlsberg Snooker Lige BiH igra se već za vikend u Kiseljaku kada će se u snooker klubu Cue Ball sastati 16 igrača.

Više info o Carlsberg Snooker Ligi BiH i o snookeru u BiH na oficijelnoj FB stranici te www.snooker.org.ba.