Desavanja

I kolo Carlsberg Snooker lige BiH odigrano u Tuzli i Bugojnu

"Proteklog vikenda u snooker klubu “Click” u Tuzli i u snooker klubu “Desetka” u Bugojnu odigrano je I kolo Carlsberg Snooker Lige BiH."

Titula pobjednika I kola u klubu Click u Tuzli pripala je Edinu Kovačeviću. Plasmanu u finale prethodio je veoma zanimljiv četvrtfinalni meč gdje se Kovačević sastao sa favoritom Robertom Kovačevićem. Robert je poveo rezultatom 2:0 nakon čega je Edin odličnom igrom izjednačio rezultat na 2:2 i savladao Roberta u majstorici rezultatom 3:2. Polufinalni meč Kovačević je odigrao protiv Denisa Suljića sa ubjedljivih 3:0.

Kovačevića je u finalnom meču dočekao Ibrić, dugogodišnji igrač bilijara i novi član kluba Click Tuzla, koji je pokazao izvrsnu igru savladavši mladog Benjamina Jukana rezultatom 3:0 u četvrtfinalnom meču. Istu dinamiku igre Ibrić je pokazao i u polufinalu gdje je rezultatom 3:0 savladao Nedima Muratovića.

Finalni meč nije bio ništa manje zanimljiv od prethodnih. Odličnom igrom Edin Kovačević je nadmudrio Ibrića koji je meč izgubio u majstorici zbog lošeg izlaska iz snooker pozicije gdje je izgubio više od 30 poena i tako se plasirao na drugo mjesto na tabeli.

Mečevi Carlsberg snooker lige su uz izvrsnu atmosferu u klubu praćeni i uživo putem Facebook stranice Click kluba, tako da su ljubitelji snookera iz cijele BiH ali i šire imali priliku da prate igru.

Pobjednik I kola Carlsberg Snooker Lige BiH u klubu Desetka u Bugojnu je Adis Burak, koji je fenomenalnom igrom u finalnom meču dobio Ermina Avdibašića rezultatom 3:0. Avdibašić je do finala došao dobivši Midhata Ramića rezultatom 3-0, dok se Burak plasirao u finale pobijedivši Asmira Dadića rezultatom 3:0.

Turnir se igrao uz odličnu armosferu kojoj je doprinjeo i takmičarski duh igrača, a na FB stranici kluba “Bilijar klub Desetka Bugojno" praćeni su i live prenosi mečeva lige. Naredni vikend 26. i 27. 11. I kolo Carslberg Snooker lige BIH igra se u snooker klubu “69” u Sarajevu, a I kolo lige ulazi u svoju završnicu kada će se 3. i 4.12. mečevi odigrati i u snooker klubu “Billy Blues u Tuzli. Nakon toga slijede mečevi II kola Carlsberg Snooker lige BiH, najveće snooker lige u regionu.

Pozivamo sve ljubitelje snookera da posjete www.snooker.org.ba kao i oficijelnu FB stranicu Snooker organizacije BiH gdje mogu pronaći više info o snookeru u BiH.