Desavanja

Kompletirano šesto kolo Carlsberg snooker lige "Best of the best" 22/23

"Kovačević i Milošević slavili u Tuzli i Kiseljaku"

Proteklog vikenda kompletirano je posljednje, šesto, kolo regularnog dijela Carlsberg snooker lige "Best of the best". Odigrani su mečevi u divizijama Tuzla i Kiseljak a favoriti nisu imali previše problema da osiguraju što bolju poziciju pred završni Masters turnir. 

U završnicu turnira u diviziji Tuzla su se plasirala dobro poznata imena i višestruki učesnici završnih Masters turnira. Prvi polufinalni par činili su Demirel Pirić i Edin Kovačević, a drugi Nedim Muratović i Robert Kovačević. Puno bolju igru od svojih protivnika su pružili Edin i Robert Kovačević, te su identičnim rezultatom 3-1 savladali svoje protivnike, plasirali se u finale, i ujedno u borbu za prvu poziciju u konačnom poretku divizije Tuzla. Finalni meč nije donio previše uzbuđenja. Robert Kovačević je od samog starta nametnuo svoj ritam igre, nije dozvolio protivniku da ga ozbiljnije ugrozi, i relativno brzo ga savladao sa rezultatom 3-0. Ova pobjeda je Roberta dovela i do prvog mjesta u konačnom poretku divizije Tuzla. 

Polufinalne parove divizije Kiseljak činili su Vedran Milošević i Igor Antić, te Ivan Kristić i Vlado Baban. Meč između Miloševića i Antić je bilo finale prije finala s obzirom na to da su pomenuti igrači po dva puta ove sezone osvajali diviziju Kiseljak. Međutim, Antić ovoga puta nije pružio svoju najbolju igru što je omogućilo Miloševiću da slavi i tako se plasira u svoje treće finale ove sezone. Tamo ga je čekao Ivan Kristić koji je bez previše problema savladao Vladu Babana i izborio svoje čak četvrto finale ove sezone. Finalni meč između Miloševića i Antića je od samog starta krenuo u jednom pravcu. Milošević je sigurnom igrom vrlo brzo savladao svog protivnika rezultatom 3-0 i tako po treći put slavio u diviziji Kiseljak i sebi obezbijedio prvo mjesto u konačnom poretku divizije Kiseljak. 

Završni Masters turnir se igra od 12. do 14. maja u Bugojnu, a sve informacije u vezi lige možete pronaći na www.snooker.org.ba kao i na Facebook i Instagram stranicama Snooker organizacije BiH.