Desavanja

Odigrano još jedno kolo „Best of the Best“ u Sarajevu i Bugojnu

"Mario Željo Milošević i Zlatan Fuka dominirali u Sarajevu i Bugojnu"

Proteklog vikenda u sarajevskim snooker klubovima odigrano je IV kolo „Best of the Best“ Carlsberg snooker lige BiH, gdje je učestvovalo 29 igrača.  Polufinalni i finalni meč igrao se po rasporedu u snooker klubu Mercur, a četiri najbolja igrača bila su Muamer Mališević protiv Rijada Šišića, te četverostruki državni prvak Mario Željo Milošević protiv Adela Kalabušića. Sva četvorica članovi su snooker kluba Union Jack iz Sarajeva. 

Šišić je bez većih poteškoća rezultatom 3:0 pobijedio Mališevića što na susjednom stolu istim rezultatom čini i Milošević. Milošević je u finalu jednakim rezultatom dobio Šišića te je postao pobjednik IV kola „Best of the Best“ Carlsberg snooker lige bez ijednog izgubljenog frejma i ostaje na prvoj poziciji na tabeli u Sarajevu.

Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni u Bugojnu gdje se Zlatan Fuka odličnom igrom plasirao u finale gdje ga je čekao Amel Fazlibegović. Meč je završen rezultatom 3:0 u korist Fuke koji osvaja peto kolo „Bet of the best“ i potvrdio prvo mjesto na tabeli. Fazlibegović se iako poražen izborio za drugo mjesto na tabeli, kojeg dijeli sa Adisom Burakom.

Naredno kolo Carlsberg snooker lige „Best of the Best“ igraće se u Tuzli i Kiseljaku.

Za više informacija o takmičenjima posjetite oficijelnu web stranicu Snooker Organizacije BiH http://www.snooker.org.ba/, kao i FB stranicu Snooker Organizacija BiH i FB stranice klubova.