Desavanja

Posljednje kolo PAN Snooker Lige BIH odigrano u diviziji Billy Blues Tuzla

03_Billy Blues Tuzla VI kolo.jpg

"Poznata imena prva tri učesnika Masters turnira PAN snooker lige BiH."

U snooker klubu Billy Blues u Tuzli 9. i 10. aprila odigran je završni turnir PAN Snooker lige BiH. U posljednjem, VI kolu polufinalne mečeve odigrali su Muris Katanić protiv Demirela Pirića te Edin Kovačević protiv Asmira Smajlovića. Pirić je pokazao bolju igru od Katanića dok je Kovačević imao manje sreće od Smajlovića.

Titula osvajača turnira VI kola PAN snooker lige BiH pripala je Asmiru Smajloviću koji je u uzbudljivom i neizvjesnom finalnom meču u odlučujućem petom frameu savladao Demirela Pirića rezultatom 3:2.

Na žalost, iako izvandrednom igrom u posljednjem VI kolu, Pirić nije sebi obezbijedio ulazak u top tri igrača divizije Billy Blues Tuzla koji će svoje snage odmjeriti na Masters turnirima sa 16 najboljih igrača svih divizija Bosne i Hercegovine.

Edin Kovačević prvoplasirani je igrač u diviziji Billy Blues Tuzla sa ukupno osvojenih 2100 bodova dok su odmah iza njega Muris Katanić i Asmir Smajlović sa po ukupno 1850 bodova.

Ova tri igrača svojom pozicijom na tabeli plasirali su se na završne masters turnire PAN snooker lige BiH koji će se u maju odigrati u Sarajevu i Bugojnu.

Posljednje VI kolo će u aprilu biti odigrano i u ostalim divizijama koje čine Kiseljak “Cue Ball”, Bugojno “Desetka”, Tuzla “Click” te u Sarajevu u snooker klubu “Union Jack”. Tek po završetku VI kola i u ovim divizijama biće poznati učesnici najelitnijeg snooker takmičenja u Bosni i Hercegovini - završnog Mastersa PAN Snooker lige BiH.