Desavanja

U Sarajevu održan prvi snooker festival

"U nedelju 7. juna u Union Jack klubu u Sarajevu održan je Prvi snooker festival u BiH. Festival je održan s ciljem razvoja ovog sve popularnijeg sporta koji je ne sasvim slučajno trenutno sport sa najvećom svjetskom ekspanzijom."

Organizator festivala je Union Jack snooker&billiard klub na čelu kojeg je Zijad Redžić Zizi - prvi certificirani trener snookera u BiH, a koji je svojim entuzijazmom i ljubavi prema ovom sportu već dokazao da je pravi ambassador snookera u našoj zemlji. Zizi je osnivač Prve snooker akademije u BiH koja je otvorena za sve ljubitelje snookera koji žele da nauče osnove ove igre.

Snooker festival je okupio brojne ljubitelje ovog sporta na jednom mjestu. Na ukupno 4 snooker stola održana su tri turnira: sixty second challenge, shoot out i doubles time challenge. Ukupno 18 učesnika odmjerilo je svoje snage i vještine po uzoru na svjetske turnire. 

U sklopu festivala uručena su i specijalna priznanja, medalje i pehari za pobjednike Union Jack snooker i darts lige, čiji su učesnici članovi kluba.

“Prvi Union Jack snooker festival obilježila je izuzetna atmosfera u toku turnira, druženje, želja za sticanjem novih iskustava i znanja kao i ljubav prema snookeru. Zato ćemo učiniti sve da snooker festival postane tradicija i da ovaj sport osvoji još više srca”, poručili su iz Union Jack snooker&billiard kluba.